30 april

valborg, sista dagen på denna månaden och våren ska "invigas" . Idag har jag & Malin haft en lugn dag. Skimage17önt. Ikväll ska jag vara med Malin Vicky och Sara vi ska grilla hemma hos Malin. Lyssna på musik och så. Sen ska vi in till stan och kolla på brasan i badhusparken.

Jag har kommit på att det är jätte roligt att gå in och läsa allas bloggar. Jag är numera inne och kollar runt överallt och lämnar en kommentar här och där. En blogg som jag gillar stark är josefin crafoords blogg.


Jag läste i tidningen att valborg har blivit ett stort tillfälle för ungdommar att festa. Förut var det Lucia som var populärt och nu är det valborg. Undra varför "högtiderna" ändras. Vet ni?

Nu ska jag hoppa in i duschen ha en bra valborg ..

29 april

Hej allihopa nu är jag tillbaka igen efter en mysig helg med min Jimmy.image15
Vi har inte gjort så mycket alls. Vi har spelat buzz och guitar hero. Solat och umgåts med hans familj. Jag har märkt att jag näst intill har blivit beroende utav bloggandet. Jag har så mycket skriv i händer så det nästan pirrar. Jag tror nästan att skrivandet ska bli mitt yrke i framtiden.

Nu är jag med malin , vi har ätit sallad och suttit på verandan och myst. Nu kollar vi på mitt super ex.

igår var vi med Vicky , det var trevligt , och det är alltid lika härligt och prata med henne. Imorgon ska jag malin vicky sara och kanske ida grilla hemma hos malin. Men först ska jag malin & vicky ha lite spa bastu ansiktsmask hårinpackning , och tjejiga saker. PLUS vi ska ha mycket prat.

Lite uppdatering hur det går med ögat. Det röda försvinner sakta men säkert. Men det är fortfarande väldigt ömt . Stygnen skaver det känns som att jag har en lite järnflisa som man inte kan ta ut. Ni vet ju hur det känns när man har en ögonfrans i ögat. Tänk då att ha stygn. usch och fy och blä. Stygnen ska försvinna av sig själv så jag ska inte ner och ta ut dom eller något sånt. Men jag ska stå ut lite till sen kan jag blicka tillbaka och tänka på hur duktig jag ändå har varit. En sak kan jag tacka min lilla knöl för. Jag har fått en helt annan syn på världen och det har jag skrivit förut. Men de är värt att upprepas. Det är som dom säger, man ska leva varje dag som om de vore den sista.
Nu ska jag fortsätta att kolla på film, men fortsätt att läsa och kommentera :)

24 apri

Hej!
jag har verkligen blivit knäpp av att trampa runt hemma . Nu sitter jag och kollar Rachel Ray, och kollade nyss på Oprah. Ja men ni hör ju. Haha, jaja ja ska försöka att packa för ja ska till härjedalen imorgon med världens bästa Jimmy. Men ja åker till bräcke ikväll så jag måste packa klart nu snart alltså. Jag måste ta med playstation med singstar buzz och guitar hero.  Så det blir mycket som jag ska släpa runt på.
Men sist vi sjung singstar med jimmys familj så var det så himla roligt och mysigt. Så det är defenetivt värt det.

Det blir nog inte något bloggande förens nästa vecka.

PUSS på er alla läsare :)

23 april

Hej!
Våren är här i Östersund, image13 för tillfället iallafall. Idag har jag suttit ute i solen
exakt hela dagen. Såå härligt har det varit. Först satimage14t ja utanför athena med mysigt folk . Sen gick jag och köpte en twister, mumssss.
Sen satte vi oss i badhus parken. Sen gick vi och åt jag Lotta Vicky och Fhrida. Det var kanon mysigt.

Sen var jag & syster Camilla på Wendelas dansshow. Den var jätte bra, vissa danser bättre än andra.

22 april

Mitt öga känns typ ihoplappat, som en lite boll som kan gå sönder i sömmarna när som helst. Plus att det gör riktigt ont när jag nyser, för då kniper ögona ihop atomatiskt.

Aja nog med klagande nu. Jag har legat ute på verandan idag med Linus och Lotta. Jag började på en ny ljudbok. Jag har verkligen fastnat för de här med ljudböcker. Det är så himla avkopplande. Sen så fick jag 17 ljudböcker av Johan. Nu har jag börjat på stenhuggaren , en bok av camilla läckberg. Den verkar jätte bra.

Malin kanske ska komma hit senare, beroende på vad tiden är när hon har övningskört klart :).
image12
"puss på malin <3"

22 april

Hej!
idag lyckades jag sova lite längre än vanligt men så klart min ringkära mamma skulle såklart ringa och väcka mig. Det är hennes specialete. Sitter och kollar på animal planet för tillfället, de handlar om apor som har blivit illa behandlade. Så synd om vissa apor. Linus ligger och vilar sig mot mitt knä och Lotta ligger ute på verandan och solar .

image9

                                                                          "Min älskade lilla Linus."



image10
Igår var de prison break ,  jag älskar verkligen de programmet men jag blir alltid irreterad när det blir pauser och när de tar slut. Eftersom det ska alltid sluta på ett jätte spännande sätt så att man ´vill se nästa vecka igen. Men dom behöver ju inte reta en så där. Ja skulle kolla även om de sluta på ett "icke spännande sätt"  .






Så iallafall idag ska jag inte göra någonting alls, gå ut och gå med hundarna, kolla på tv och sitta vid datorn. Ikväll ska jag nog vara med malin. yeyy. Imorgon ska jag till Jimmy i Bräcke. Eftersom jag är ledig eller om man ska säga sjukskriven, så ska jag stanna där till på fredag & då följer jag med han hem till härjedalen.

Nu ska jag fortsätat att kolla på dom stackars aporna. Men ja kanske skriver sen. :)
Ha det bäst allihopa.

21 april

Jag fick ett sånt sött kort idag från moster. tack så mycket :D

"Här kommer en liten grej,
till mosters goa tjej.
Ett uppiggande läppglans,
som får Jimmy att glo som i trans

Du är fantastiskt!!!
Massor av kramar
från moster anette"

image7













Sen har jag fått en sjukt snygg lila peak tröja från moster therese och en önskad mascara den där nya som gör att de glittrar lite gulligt hihi.                                                                                                                                                                   

image8
"sen har jag fått pengar av faster och farmor .tack"

& ett par skit snygg silver skor har jag fått utav Nicole & Pappa



21 april

Hej!
jag vaknade tidigt idag pga de dumma ögat. Nu kan ja inte sova heller så ja vet inte riktigt vad jag ska göra , suck, Jag kollar på den här filmen, famij på väg. En sjukt rolig film som jag rekomenderar starkt. Igår såg jag det här sanningens ögonblick. Det jag ett bra progam tycker jag. Men något program som jag saknar på TV är ju iaf fångarna på fortet. De var hur bra som helst. Men iaf de här sanningens ögonblick. Det jag ju ett par interessanta frågor som kom fram , och den första killen var ju på 75 000 eller nånting. Så ljög han  och då han förlorade han allting.

Ajaaa, ja ska ner och äta frulle frukost nu hihi.
Men ja kommer nog att skriva igen sen.
Ha en bra dag  :)


20 april

Hej !
Nu sitter jag och knappar på min nya rosa dator. Riktigt stolt är jag över  över den. Har köpt den själv för skadepengarna eller vad man ska säga, jag måste ju få skämma bort mig själv lite granna.
Igår åkte jag hem från pappa & Nicole varje gång jag är där så  blir jag så avslappnad. Jag gillar att vara där i huset. Jag kom hem 12.20 då hämta mamma & Jimmy mig på flygplatsen. Jag hade visst
åkt samma flyg som dogge doggelito.  Vi åkte och handlade sen satte vi oss på verandan och
åt tapas. Sen åkte jag och jimmy in på stan och åt på Athena med Lotta Malin & Victor. Alla beställde pizza. Sen mötte vi upp Jocke & Robin  så gick vi alla och discobowlade. Tjejerna mot killarna yeeyy, vi var grymma.
Men jocke hade visst nån mega tur och gjorde jätte många strike  och spärrar. Sen träffade vi Mica och Henke och vi alla åkte hem till mig och sjung singstar. Även där körde vi killarna mot tjejerna
och självklart så vann tjejerna yeaah. 

Idag så har jag inte gjort mycket. förresten så drömmde jag en jätte hemsk
drömm inatt så jag grinade så jimmy fick trösta mig. Nu ska jag försöka att förklara den extremt knäppa drömmen..

"Jag jimmy lotta & henke var grisar men vi hade människa hjärna liksom
så var vi i en fabrik liknande byggnad. Så var vi typ jagade och så kom
vi in i ett rum så var de typ en rutcshkana längst upp i taket den ledde
till ett annat rum. Så jag var först upp på den där så åkte ja in i
de andra rummet. när jag kom in i de andra rummet märkte jag att det
var ett slakteri så jag hoppade av den där kanan jätte snabbt sen kom
alla andra efter mig. Jag skrek åt dom att dom skulle hoppa av för i slutet av
kanan så vart man slaktad. Så alla hoppade av, men henke var kvar i
de andra rummer innan. Jag lotta & jimmy smög oss ut ur slakteriet
vi kom in i ett litet rum mitt emot slakteriet så vi stod och kollade i
en springa ifall dom där som jagade oss skulle komma. Till slut kom det två tjejer
och lotta viskade stäng dörren, jag stängde dörren med en smäll så att
tjejerna märkte att vi var där. Dom tog oss allihopa till slaktrummet
där låg det blod och massa grejjs från andra grisar. Så tog dom lotta och
la upp henne på rull bandet så dom slakta henne jag skrek och grina så
tårarna kom i verkliga livet. Jag tyckte att de var den värsta drömm
någonsin men nu när jag tänker tillbaka var de ganska kul. Att ja drömmde
att vi var grisar hihi"


Aja åter till verkligheten, mitt öga ser hur äckligt ut som helst. Man ser stygnen jätte väl nu och dom har typ sytt runt hela ögat. Jätte  läskigt. Jag har inte specilet ont just nu iaf, det är mer en ömhet. Jag har lärt mig att ta droppen och ögonsalvan helt själv.  Jag har en hel vecka kvar att göra ingenting alls. När jag är på skolan är
jag hur skolless som helst. Men sen när man bara är hemma och gör absolut Ingentingt så blir man så himla uttråkad. Så imorgon ska jag sova tills jag vaknar av mig själv och det brukar vara vid 8 tiden eftersom då
brukar jag få ont i ögat. Då går jag upp och äter frukost.Sen kollar jag på TV sen gör jag mig iordning för att äta lunch med mamma & camilla på lilla siam sen ska jag kanske svänga förbi på skolan och kolla så dom sköter sig
sen ska jag hem och sitta vid datorn förmodligen. Ni får veta imorgon om jag har gissat rätt på vad ja ska göra imorgon , hihi.

image6
"jag pröva min nya grejja på datorn"

Jag måste bara tacka susanne & bengan lite extra för att dom hjälpte mig
med min dator tacktack :) . Sen måste jag tacka johan för att han har hjälpt mig
med internet idag ett stort tack.
Sen måste jag tacka mamma pappa & jimmy för att dom är helt enkelt är bäst!




Sen måste jag bara säga att step up filmen är sjukt bra, jag älskar den.

20 april

Hallå ,
jag ska lägga in bilder sen igår och så vidare, jag orkar inte skriva nått just nu. Men jag har köpt en ny rosa laptop, det är jag glad för. Skriver mer sen ikväll.

image5

18 april

hej , ni anar inte hur glad jag blir för alla era fina kommentarer tack så mycket..

Imorse klockan 6 kommer en syster och väcker mig, fast jag var redan vacken egentligen. En halvtimme tidigare hade jag vaknat och varit på toaletten. Jag fick tabletter mot smärta illamående och lite smått och gott. Halv nio skulle jag opereras , jag var den första patienten för dagen. En sjuksyster och min mamma skjutsar mig. Ut genom dörren till höger. Jag vet inte hur jag ska ligga där på sängen. Om ja ska titta i taket  om ja ska låtsas sova, om jag ska titta på alla som sitter på vänt stolarna längst kanten. Jag bestämmer mig för att göra en blandning mellan allihopa. En till högersväng och in i en hiss, i i hissen är jag trygg. Där är bara jag mamma och den snälla sjuksköterskan. Hissen kommer fram till våning 5 där sitter det mycket äldre människor i ett väntrum. Mamma får sätta på sig en lustig blårock och både jag och mamma måste ha hårnät. Dom fortsatte att rulla sängen mot operationssalen. Jag ligger enbart och tittar upp i taget, varje vit platta i taket far snabbt förbi. Jag får snabbt den där hemska sjukhus känslan som man kan få. Så jag börjar titta på naglarna istället minuterna går förmodligen i slowmotion för det tog verkligen lång tid.

väl inne där jag ska sövas är det vädligt mycket folk. Jag blev väldigt stressad och höll mamma hårt i handen. Alla höll på på en varsin del av mig någon höll på att rätta till med benen någon satte plattor mot brösten och så vidare. Till slut får jag lugnande så jag kan koppla av lite. Dom hade satt droppet fel så det gjorde hemskt ont i armen, men jag är en duktig flicka som inte klagar allt för mycket hihi. Det sista jag minns från allt de där var att som satte en mask mot mitt ansikte jag minns att de luktade lite gummi sen är allt borta.

Plattan är borta nu men känslor är fortfarande fastklistrade i mitt inre.

Jag borde ge mig själv en klapp på axeln. Jag har varit duktig ,
duktiga starka denize.

Bilder kommer jag att upptadera er med sen.

Nu ska jag pappa & Nicole gå på bio , fools gold.
Fortsätt att läsa min blogg, och kom ihåg att älska varandra  :)

p.s grattis mica och henke till förlovningen

17 april

hallå , nu är det blandade känslor här. Jag är så glad för att imorgon ska jag få ta bort denna.

image4

Men jag är ändå nervös inför operationen. jag är ändå så fundersam och vill helst veta nu på sekunden om cancern är borta nu, föralltid. Jag ska åka till stockholm snart och imorgon den 18 gäller det. Men jag är ju i goda händer, min läkare charlotta är jätte duktig och trevlig.

Förresten så har det röda försvunnit lite nu, nu är jag till och med lite vit i ögat. Svullnaden har lagt sig och jag är så rädd för att ja ska bli lika röd och svullen igen imorgon. SUCK. jag som precis har börjat sett ut som en människa.

Nu när jag kommer till sthlm kommer moffa att hämta mig och mamma på arlanda. Då åker vi till sjukhuset och lämnar väskor och så , sen så ska vi ut och äta  . Jag tror vi ska äta på en tapas resturang. Imorgon så kommer pappa och hämtar mig på sjukhuset mamma åker hem till östersund och jag stannar där en dag till med pappa . Vi ska ut och äta, jag pappa & Nicole. Jag vet inte om ja kommer vara så roligt sällskap efter narkosen men vi får väl hoppas på att jag är pigg. Sen åker jag hem på lördag.

Hoppas jag får tag på en dator imorgon så jag kan blogga lite då också
.
 önska mig lycka till ,  jag blir glad för alla kommentarer

april

En jätte härligt dag idag, solen har varit framme och ytterst få moln på himmelen. De sägs att de ska till och med bli bättre väder imorgon.

I ögat sker väldigt mycket. Du ser hur folk ser ut, du bestämmer avstånd mellan saker. Du kan utrycka starka känslor med ögat. Så mycket kan man göra med dessa två bollar som rullar runt precis under pannan på dig. Det är helt otroligt vad man har mycket nytta utav just ögonen. Jag har alltid gillat min färg på mina ögon, blåa. Med en stark mörk linje runt.

Det är mycket som jag har lärt mig utav den här sjukdommen. Framför allt är det att uppskatta det man har. Man ser på världen på ett helt annat sätt, och jag önskar att alla borde vara med försiktiga. Att ha en tumör som sitter så nära inpå , mitt i cetrum gör att den känns mer hotande. Så uppskatta det ni har, det skadar inte.

& jag hörde att mobiltelefoner kan orsaka ögoncancer så snälla använd headset.

Om ni nu varit inne och läst skulle jag bli glad om ni kommenterade :)

15 april

Vaknade precis, mitt öga hade varat igen men jag hade inte lika ont som jag brukar ha. Jag tod Tradolan vid 4 inatt och jag tror att de är därför ja inte hade ont. jag ska snart äta frukost hade jag tänkt , jimmy ligger och sover som en stock. Kanske ska jag gå ner och kolla på en film. Idag är det fint väder iallafall så vi kanske ska gå ner på isen ta med lite picknik och ta med linus & lotta och bara sitta och sola. Ikväll kommer Mina systrar och fikar så jag och jimmy kanske ska baka också.

Jag räknar dagar tills jag får ta ut den här dumma plattan.
 
image2

14 april

Hej.
Mycket har hänt på sista tiden. Ja vet knappt om jag själv har hängt med riktigt. Men jag ska försöka att sammanfatta min historia så kort och förstålig som möjligt.

Allt började för ett par veckor sen när ja skulle gå till Z traffik skola och söka körkorts tillstånd. Jag skulle då göra ett syn test och jag klarade naturligtvis inte den. Eftersom jag är halv blind på mitt högra öga. Jag vart då skickad till en optiker och de tog någon extra vecka eftersom vi glömde att boka tid och de vart undanskjutet hela tiden. Jag har aldrig riktigt klaga på att jag är halv blind på ögat så det är väl ingen som riktigt har förstått att jag är det. Eftersom när jag har "klagat" har jag sagt - ja ser lite dåligt mamma.
Iallafall vi bokade tid hos optiker och de var ju bara att kasta pengarna i sjön. Jag såg ingenting och optikern kunde inte hjälpa mig på något vis. Han skrev till Östersunds sjukhus och bad dom kolla upp mitt öga där istället.
image3
"vidgad pupill"

Några dagar senare ringde dom från sjukhuset jag hade fått en snabb tid där. Jag infann mig på sjukhuset enligt avtalad tid. Det var en jätte trevlig läkare som hette Towe som kollade mitt öga hon undersökte länge ja fick ta ultraljud på ögat och ta massvis med kort. Hon kunde inte säga vad det var för fel hon sa bara att hon såg att näthinnan hade lossnat lite nedanför gulafläcken. Efter att hon pratat med mig och så vidare så fick ja äntligen gå hem .

Sen efter någon dag ringde Towe igen.. Hon ville då sammla oss till ett "möte" så min mamma & pappa också kunde få höra från henne vad hon trodde att det var. Pappa Körde upp från stockholm så där satt vi sen. Towe förklarade vad hon hade sett sen sa hon att den KUNDE vara en cancer knöl. Inte för att jag brydde mig då. Jag har väl alltid tänk "sånt där händer aldrig mig". Jag skulle bli nerkallad till stockholm inom 2 veckor.

Efter en vecka eller så så fick jag min kallelse. Jag och mamma for ner vi mötte upp pappa så åkte vi till St:eriks sjukhus . Där kollade först en sjuksköterska på mig. Hon gav mig dropp och kollade om jag såg hennes fingrar och liknande. Sen fick jag komma till en läkare som kollade mitt öga invändigt eller hur man ska säga.  Sen fick jag göra ultraljud här och häpna på ögat , inte på ögonlocket utan på ögat. Ja fick bedövningsmedel och det var jätte obehagligt. Dom kollade mina värden och så . Sen så kom det ytterligare en läkare, Charlotta.En jätte gullig tjej. Hon berättade att jag hade cancer. Det var en miljon känslor som svallade upp på mindre än en sekund. Och det är oerhört svårt att förklara hur jag kände precis den sekunden.

Nu har jag opererat in en strål platta i ögat som ska stråla bort min tumör. Jag opererade in den i torsdags och jag har haft värker som man inte ens kan förklara. Jag ska ha plattan i 8 dagar. Dom gjorde även en laserbehandling när jag låg på operationsbordet. När jag vaknade upp i narkosen trodde jag att jag vaknade upp under operationen det var jätte läskigt verkligen.

Nu har det gått ett par dagar. Mitt öga har svullnat upp så ögonlocket nästan hänger över ögat. Och mitt öga är helt blodrött.

Jag är så himla glad att jag har en familj som bryr sig så mycket om mig. Och Jimmy har varit ett underbart stöd.

Jag ska hålla er uppdaterad. Skriver igen imorgon förmodligen..

RSS 2.0